Wat komt er kijken bij verduurzaming in gemengd bezit? Dit project laat het zien.
Project Amalia van Solmsstraat in beweging – Samen naar een gedragen verduurzamingsopgave
Samenwerking, regie en vertrouwen maakten het verschil in dit complexe traject van 128 woningen – mét 70% draagvlak én opdrachtbevestiging.
Een verduurzamingsopgave in gemengd bezit is zelden eenvoudig. Verschillende belangen, besluitvormingsstructuren, financiële voorwaarden en bewonersgroepen vragen om afstemming, transparantie en bovenal: regie.
Bij het complex van VvE Amalia van Solmsstraat, Vondelstraat en Frederik Hendriklaan in Alkmaar –128 woningen verdeeld over drie woonblokken – hebben het bestuur, Woonwaard, Pilaster VvE Beheer, Revama Vastgoed Management en Huipen Vastgoedzorg intensief samengewerkt om deze complexiteit om te zetten in voortgang.
Door goede samenwerking, vertrouwen in ieders expertise en strakke procesbegeleiding zijn belangrijke stappen gezet:
✔️ Draagvlak van ruim 70% onder huurders van Woonwaard
✔️ Akkoord van eigenaars tijdens de ledenvergadering
✔️ Goedkeuring en toekenning van de lening via het Nationaal Warmtefonds
✔️ Een getekende opdracht, klaar voor uitvoering
✔️ Akte gepasseerd bij de notaris
Wij zijn trots op ieders bijdrage in dit zorgvuldig opgebouwde traject – van financiering tot besluitvorming, van bewonerscommunicatie tot planning.
Als uitvoerende partij zorgen wij voor vakmanschap, grip op processen en planning, én voor het ontzorgen van bewoners tijdens elke fase.
De voorbereidingen voor uitvoering zijn in volle gang. Met een stevig fundament kijken wij uit naar de volgende fase – samen, in vertrouwen, mét bewoners.
Met dank aan:
Woonwaard
Pilaster
Revama Vastgoed Management
VvE bestuur Amalia van Solmsstraat
Dankzij de inzet van álle betrokkenen hebben we een gedragen plan, een helder vervolg en grip op de uitvoering – precies wat een verduurzamingsproject nodig heeft.